Domaća torta sa piškotama i skrobom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70263
28/11/2018
"Torta, kojom ćete svima u kući pokazati koliko ih mnogo volite "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije12
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano73
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • piškote - 1 pakovanje
  • keks - 1 pakovanje, slepljen (po izboru)
  • skrob - 2 kesice, od vanile i čokolade
  • tečna čokolada - 3 kašike, braon
  • tečna čokolada - 3 kašike, bela
  • sveže mleko - 2 litra
  • espreso - 1 šolja
  • banane - 2 komada
  • kokosovo brašno - za ukras
  • čokoladne mrvice - za ukras
* merne jedinice

Način pripreme

Počinjemo s pripremom dve vrste krema, dodajući u beli krem belu čokoladu, a u braon - braon čokoladu.

Pripremamo kako je opisano na pakovanju, ja sam izabrala skromb sa kuvanjem.

Nakon što su gotove dve vrste krema počinjemo sklapanje torte.

Zagrevamo šolju mleka i mešamo sa kafom. Natapamo piškote i ređamo ih.

Prelivamo belim kremom, sečemo jednu bananu. Sledeći sloj je slepljeni keks, ponovo natopljen kafom sa mlekom. Stavljamo krem, drugu bananu, ponovo piškote i završavamo braon kremom.

Ukrašavamo kokosovim brašnom i čokoladnim mrvicama, a može i po vašem izboru. Hladimo dobro i serviramo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar