Bakina torta sa skrobom

Kristina BonevaKristina Boneva
Početnik
217183
Bakina torta sa skrobom
Fotografije: Kristina Boneva
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
8
"Niko ne može da pravi ukusne torte kao bakine - a ova sa keksom i skrobom nam je omiljena"

Potrebni sastojci

  • keksići - 1 paket, 370 g
  • skrob - 1 pakovanje, od vanile
  • sveže mleko - 1 l
  • šećer - 1 šolja
  • za posipanje
  • orasi
  • kakao
* merne jedinice

Način pripreme

Skrob rastvorimo u 200 ml hladnog svežeg mleka, a preostalo mleko (800 ml) stavljamo na vatru i dodajemo šećer.

Kuvamo ne srednjoj temperaturi dok se šećer potpuno ne rastvori, nakon toga dodajemo rastvoreni skrob.

Mešamo 2-3 minuta dok se krem ne zgusne.

Kutlačom sipamo od toplog krema sa skrobom u pleh i preko ređamo keks. Ponovo krem i keks dok ne potrošimo sastojke.

Završavamo kremom bakinu keks tortu. Kad se krem ohladi posipamo kakaom i mlevenim orasima.

Možemo koristiti isto šećerne mrvice, kokosovo brašno, mrvljeni keks ili drugi omiljeni sastojak.

Bakinu tortu sa skrobom ostavljamo da se ohladi dobro, nakon toga stavljamo u frižider da stoji bar 12 sati.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: