bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Jagnjetina»Pržena džigerica (Tava Džiger) na odrinski način

Pržena džigerica (Tava Džiger) na odrinski način

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
12k
2k
1k
Pržena džigerica (Tava Džiger) na odrinski način
Fotografije: Ralitsa Georgieva
1 / 4
29/11/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema15 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno25 min.
Porcije4
"E nema takve đakonije - em lagano, em veoma brzo, a o ukusu da ne govorimo"

Potrebni sastojci

  • džigerica - 1 kg (jagnjeća ili teleća)
  • brašno - mešavina 300 g pšeničnog i 150 g kukuruznog brašna za valjanje
  • ulje - za prženje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerica se očisti veoma dobro od žila i masnoća, iseče se po dužini na veoma tanke ivice.

U posudi se pomešaju dve vrste brašna. Dodaje se so i biber po ukusu,

Džigerica se ocedi i uvalja se dobro u brašno sa svih strana i nakon toga se stavlja u cediljku i suvišno brašno se istrese.

Zagreva se obična količina ulja u dubljem tiganju i isprži se dok ne bude gotovo.

Gotova džigerica se ocedi na kuhinjskom ubrusu i servira se sa svežom salatom od paradajza, pečenih paprika i garnirana sa ljutim paprikama.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 1
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: