Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Brza predjela»Tava džiger - Džigerica u tiganju

Tava džiger - Džigerica u tiganju

Hristinka KolevaHristinka Koleva
Inovator
26844718
Tava džiger - Džigerica u tiganju
Fotografije: Hristinka Koleva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Predstavljamo vam ovaj fantastični turski recept sa jagnjećom džigericom i želimo vam dobar apetit"

Potrebni sastojci

  • jagnjeća džigerica - 500 g
  • brašno - 4 kašika, belo
  • kukuruzno brašno - 2 kašike
  • so - 1/2 kašičice
  • biber
  • ulje - 250 - 300 ml, za prženje
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovo tursko jelo, jagnjeću džigericu treba da isečete na veoma tanke trake.

Kako bi posao sečenja lakše obavili, možete džigericu da ostavite u zamrzivaču na pola sata.

Promešajte dve vrste brašna, so i biber. Sve sipajte u duboku posudu i dobro promešajte.

Deo nasečenih trakica džigerice stavite u smesu sa brašnom i uvaljajte ih dobro.

Otresite višak brašna.

Pohovanu džigericu ispržite u dubokom ulju, koje je jako dobro zagrejano.

Kada izvadite trake džigerice stavite ih na papirni ubrus, da se ocedi višak masnoće.

Tava džiger se servira sa nasečenim lukom na rebarca i svežom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: