Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Brza predjela»Pržena džigerica (Tava Džiger) na odrinski način

Pržena džigerica (Tava Džiger) na odrinski način

ZoriZori
Guru
8932865k
Pržena džigerica (Tava Džiger) na odrinski način
Fotografije: Jivka Georgieva
2 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
25 min.
Porcije
4
"E nema takve đakonije - em lagano, em veoma brzo, a o ukusu da ne govorimo"

Potrebni sastojci

  • džigerica - 1 kg (jagnjeća ili teleća)
  • brašno - mešavina 300 g pšeničnog i 150 g kukuruznog brašna za valjanje
  • ulje - za prženje
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Džigerica se očisti veoma dobro od žila i masnoća, iseče se po dužini na veoma tanke ivice.

U posudi se pomešaju dve vrste brašna. Dodaje se so i biber po ukusu,

Džigerica se ocedi i uvalja se dobro u brašno sa svih strana i nakon toga se stavlja u cediljku i suvišno brašno se istrese.

Zagreva se obična količina ulja u dubljem tiganju i isprži se dok ne bude gotovo.

Gotova džigerica se ocedi na kuhinjskom ubrusu i servira se sa svežom salatom od paradajza, pečenih paprika i garnirana sa ljutim paprikama.

Nek vam je slatko!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4.5
51
41
30
20
10
Oceni: