Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Iznutrice»Meze»Svinjski bubrezi u maslacu

Svinjski bubrezi u maslacu

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2507k
Svinjski bubrezi u maslacu
Fotografije: Stoyanka Rusenova
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
2
"Mnogo piva ćete popiti sa ovim bubrezima, neki će popiti mnogo piva, ali sa sigurnošću će se svima osladiti"

Potrebni sastojci

  • svinjski bubrezi - 3 komada
  • luk - 1 komad, mali
  • maslac - 3 supene kašike
  • so
  • biber
  • sok od limuna
  • belo vino - 1/2 šolje
* merne jedinice

Način pripreme

Burege očistimo od masti, oljuštimo ih i dobro operemo.

U tiganju rastopimo maslac i stavljamo bubrege, isečene na dva dela. Tako kuvamo oko 10 minuta, okrećemo sa druge strane.

Vadimo ih i u maslc dodajemo sitno iseckan luk.

Dinstamo i dodajemo sok od limuna i vino.

Kuvamo na tihoj vatri dok se sos ne zgusne.

U sos dodajemo bubrege, isečene na kriške i kuvamo na tihoj vatri još nekoliko minuta.

Posipamo solju, biberom i peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: