Način pripreme
Tikvice operite, oljuštite i izrendajte krupnije. Posolite sa malo soli i ostavite u đevrđiru na 30-40 minuta.
Mirođiju i beli luk sitno iseckajte.
Od kačkavalja odvojite 50 g, a preostalo krupnije izrendajte.
Nakon toga dobro ocedite tikvice. Odvojite 2 supene kašike od tikvica. U preostale dodajte jaja, bršano, mirođiju, izrendani kačkavalj i maslinovo ulje. Dodajte malo soli i dobro promešajte da se sastojci pomešaju.
U mleveno meso dodajte odvojene tikvice, so i biber po ukusu. Možete dodati i začine po ukusu. Napravite ćuftice u centra stavite po parče kačkavalja.
Od smese za tikvice oblikujte gnezda i stavite u pleh, obložen papirom za pečenje. Odozgo stavite po jednu ćuftu.
Pecite u ugrejanoj rerni na 180 stepeni 30-40 minuta dok ne bude gotovo.
Prijatno!