Način pripreme
Patlidžan presečemo na dve jednake polovine, ali ih pre toga operemo i osušimo.
Uz pomoć oštrog noža pravimo duboke rezove, koje malo rastvorimo i posolimo.
Tako ostavimo sa strane oko 30 minuta. Puštaju gorak sok, koji upijamo papirnim ubrusima.
Gotov patlidžan stavite u pleh odgovarajuće veličine, premažite uljem i stavite u rernu da se peče.
Pečemo oko 30 minuta, za to vreme pripremamo nadev.
Zagrejte 3-4 kašike ulja i dodajte luk, rendanu šargarepu i so.
Ostavimo tako dok ne omekšaju, pa dodamo beli luk i mleveno meso.
Dobro promešajte i kuvajte još 15-20 minuta.
Na kraju dodajte paradajz i šećer i kuvajte na tihoj vatri oko 10-15 minuta.
Izvadite patlidžan iz rerne i viljuškom izgnječite jezgro.
Na to stavite gotovo nadev i pospite kačkavaljem.
Punjeni patlidžan vratite u rernu i pecite dok ne porumeni.
Patlidžan punjen mlevenim mesom i kačkavaljem u rerni je gotov.