Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjeni Patlidžan»Patlidžan punjen mlevenim mesom i kačkavaljem u rerni

Patlidžan punjen mlevenim mesom i kačkavaljem u rerni

Stoyanka  RusenovaStoyanka Rusenova
Autor
1k2157k421
Patlidžan punjen mlevenim mesom i kačkavaljem u rerni
Fotografije: Stoyanka Rusenova
1 / 3
08/08/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
35 min.
Ukupno
85 min.
Porcije
3
"Ukusni patlidžan sa ukusnim nadevom Pogledajte kako da ga pripremite"

Potrebni sastojci

  • patlidžan - 3 komada
  • mleveno meso - 400 g
  • paradajz - 2 komada
  • luk - 1 glavica, sitno iseckana
  • šargarepa - 1 komad, grubo narendan
  • beli luk - 3 čena, izgnječeni
  • so - po ukusu
  • biber - prstohvat
  • šećer - 1/2 kašičice
  • kačkavalj - 100 g
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Patlidžan presečemo na dve jednake polovine, ali ih pre toga operemo i osušimo.

Uz pomoć oštrog noža pravimo duboke rezove, koje malo rastvorimo i posolimo.

Tako ostavimo sa strane oko 30 minuta. Puštaju gorak sok, koji upijamo papirnim ubrusima.

Gotov patlidžan stavite u pleh odgovarajuće veličine, premažite uljem i stavite u rernu da se peče.

Pečemo oko 30 minuta, za to vreme pripremamo nadev.

Zagrejte 3-4 kašike ulja i dodajte luk, rendanu šargarepu i so.

Ostavimo tako dok ne omekšaju, pa dodamo beli luk i mleveno meso.

Dobro promešajte i kuvajte još 15-20 minuta.

Na kraju dodajte paradajz i šećer i kuvajte na tihoj vatri oko 10-15 minuta.

Izvadite patlidžan iz rerne i viljuškom izgnječite jezgro.

Na to stavite gotovo nadev i pospite kačkavaljem.

Punjeni patlidžan vratite u rernu i pecite dok ne porumeni.

Patlidžan punjen mlevenim mesom i kačkavaljem u rerni je gotov.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: