Način pripreme
Sastojkte stavite u unutrašnjost mini pekare u navedenom redosledu - prvo tečne sastojke, nakon toga suve.
To je posebno važno da se poštuje zato što kad počne program mešenja, nadolaženja i pečenja, mini pekara prvo ugreva, i ako su dole suvi sastojci oni će se zapeći i nećete dobiti lep hleb.
Zbog ugrevanja nije potrebno da maslac bude mekan, može da bude iz frižidera.
Takođe je važno da suvi kvasac nema dodir sa tečnim sastojcima. Zato, nakon što sipate brašno, prstima odozgo napravite udubljenje i sipajte kvasac.
Izaberite program za integralni hleb, a ostalo - za prepečeniju koricu ili manje - po vašem ukusu. Ja sam izabrala color dark za obaj hleb. Težina hleba je 900 g.
Sačekajte da se lepo ohladi pre nego što ga isečete.
Dajte mogućnost vašem pomoćniku u kuhinji - mini pekari da vam pripremi ovaj ukusan hleb dok vi uživate u slobodnom vremunu sa vašim bližnjim ili se posvetite drugom hobiju osim kuvanja ili prosto pripremite omiljena jela uz hleb.
Prijatno!