Način pripreme
Sir se narenda. Uzmu se dve kore za gibanicu i stave jedna na drugu. Odozgo se pospu sa malo ulja i stavi se malo nastruganog sira.
Kore za gibanicu se uviju u rolnicu i seku se na razmaku od dva-tri prsta. Dobijene ružice se ređaju u posudu za pečenje podmazanu sa malo istopljenog maslaca i nameštaju da stoje pravo. Ređaju se gusto jedna do druge. Isto se ponovi i sa ostalim korama za gibanicu. Nakon što su poređane sve ružice priprema se preliv za gibanicu.
Za preliv - soda za hleb se ugasi u kiselom mleku. Soda s kiselim mlekom se sipa u duboku posudu. Dodaju se jaja, voda, so i ulje. Preliv se promeša dobro kašikom dok ne postane homogena smesa. Nakon toga se sipa preko gotove gibanice.
Peče se u prethodno zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 40-45 minuta. Nakon što je gibanica gotova izvadi se iz rerne i poprska blago vodom, nakon čega se prekriva krpom na 10-15 minuta.