Makarone sa paradajz sosom i kačkavaljem

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8870
3
01/12/2018
"Ukusna pasta na bugarski način, koja opušteno može da konkuriše italijanskoj testenini u svim njenim varijantama "
Priprema20 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno60 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano656
  • Pregledi tokom meseca14
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U šerpu stavljamo vodu da provri sa solju. Dodajemo makarone i ostavljamo da se skuvaju. Za to vreme spremamo paradajz sos. Zapržimo u maslinovom ulju luk, beli luk i šaragarepu.

Kad povrće omekša, dodajemo mleveno meso. Pržimo dok se ne pretvori u mrvice, dodajemo 150 ml vode i ostavljamo da se kuva 2-3 minuta. Za to vreme pasiramo jednu teglu paradajza.

Dodajemo i njega i ostavljamo opet da se kuva. Nakon toga stavljamo vino i so. Ostavljamo još malo na ringli dok se malo ne zgusne, ali ne treba da bude mnogo gusto.

Nakon što skloinimo s ringle, dodajem bosiljak i origano po ukusu. Sipamo skuvane makarone, prelivamo ih sosom i posipamo narendanim kačkavaljem. Zapečemo dok ne porumeni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar