Njoke u rerni u sosu od gorgonzole i vrganja

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
105
727
22/01/2020
"Aroma i ukus koji će vas zavesti na prvi pogled - eto zato kažu da je kuvanje ljubav "
Priprema15 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano532
  • Pregledi tokom meseca69
  • Pregledi tokom sedmice14
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

U tiganju zagrejte šolju maslinovog ulja. Ubacite na sitno isečen čen belog luka, prstohvat peršuna i na male parčiće isečene vrganje. Zapžite kratko.

Dodajte gorgonzolu, sipajte sveže mleko i kuvajte sos dok se sir ne istopi. Sklonite posudu sa ringle.

U šerpu sa kipućom posoljenom vodom ubacite njoke. Kada počnu da isplivavaju na površinu izvadite ih rešetkastom kašikom. Stavite ih u posudu, sipajte mlaz maslinovog ulja i dobro promešajte.

Prebacite njoke u posudu za pečenje. Prelijte sosom.

Rastresite posudu za pečenje, da se dobro začine i pospite narendanim parmezanom. Ispecite jelo u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni do ne dobije prijatnu preplanulost!

Veoma ukusno jelo, preporučujem da probate!

Nek vam je slatko!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar