Način pripreme
Isecite peršun, luk i beli luk sitno. Pomešajte sastojke za ćuftice u posudi, zamesite mleveno meso dobro i ostavite sa strane.
Oljuštite krompir i isecite na kriške. Od mlevenog mesa oblikujte male i spljeskane (kao za šnicle) ćuftice debljine kriške krompira. Oblikujte sendvič od 2 kriške krompira i ćuftice u sredini.
Poređajte gotove sendviče u krug i namazan sa malo ulje pleh, odozgo stavite čorbadžijske paprike i krišku paradajza.
Stavite peh u prethodno ugrejanu rernu na 220 stepeni i pecite dok ne bude gotov krompir, kad dobijete željenu boju odozgo stavite list folije da ne zagori.
Posebno u tiganju ugrejte malo ulja i pržite na kratko paradajz pire, dodajte vrelu vodu, posolite po ukusu i promešajte.
Izvadite gotovo jelo iz rerne i prelijte vrelim paradajz sosom, ostavite tako oko 10-15 minuta i servirajte.