Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Ćufte»Majstorske ćuftice iz rerne

Majstorske ćuftice iz rerne

LiudmilaLiudmila
Inovator
5462031k
Majstorske ćuftice iz rerne
Fotografije: Liudmila
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
3
"Majstorske ćuftice iz rerne su ideja i sipmpatično rešenje za brz i zabavan ručak"

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - mešano 500 g
  • hleb - 1 kriška
  • stari luk - 1 glavica
  • crvene paprike - 1 kom.
  • krompir - 6 kom.
  • kiselo mleko - 1 supena kašika
  • soda bikarbona - 1/3 kašičice
  • peršun
  • biber
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso pomešamo sa jednim rendanim krompirom, crvenom paprikom, samlevenom u secku zajedno sa glavicom luka.

Kriška hleba treba biti od prethodnog dana, da može da se izmrvi preko mlevenog mesa.

Odozgo preko hleba stavljamo kiselo mleko, pomešano sa sodom. Stavljamo peršun i začine.

Mesimo lepo mleveno meso za ćuftice i nakon toga oblikujemo loptice i poređamo u pleh.

Ćuftice stavljamo u krišku krompira kao u školjku. Ako ima preostalog krompira, pečemo ih između školjki u plehu.

Posipamo uljem. Pečemo ćuftice u rerni na 160 stepeni sa ventilatorom dok ne budu gotove.

Ne treba da bude visoka temperatura pečenja majstorskih ćuftica iz rerne.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: