Način pripreme
Svinjsko meso isecite na šnicle, možete ih istanjiti malo. U posudu sipajte soja sos, ulje, crveno vino, origano, majčinu dušicu, 1 kašičicu karija i biber.
Prelijte meso dobijenom marinadom, pospite još malo soli i pokrijte folijom. Ostavite na 3 sata u frižideru.
Skuvajte oljušten krompir, isečen na kockice, ocedite i viljuškom krupnije izgnječite, posle sipajte u posudu. Dodajte kisele krastavčiće, isečene na kockice, majonez i kiselo mleko.
Začinite solju, biberom i peršunom. Sve promešajte da sjedinite sastojke.
Ugrejte gril tiganj i pecite meso sa obe strane dok ne dobije lepu boju.
Izvadite u šerpu sa poklopcem da bi ostale sočne i tople.
Servirajte po 2 šnicle na tanjir sa 2 supene kašike dodatka od krompira.
Jednostavno i veoma ukusno za ručak.