Sočne svinjske rolnice

GERGANA YaNKOVAGERGANA YaNKOVA
Inovator
14537687
Sočne svinjske rolnice
Fotografije: GERGANA YaNKOVA
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
2
"Šnicle od vrata obožavamo svakako, ali ovako su prosto neverovatne. Jedeš i tražiš još"

Potrebni sastojci

  • svinjske šnicle - 500 g, od vrata
  • šaragrepa - 1 komad
  • kiseli krastavčići - 2 komada
  • slanina - 100 g
  • luk - 2 glavice
  • ulje - 1 šolja
  • čedar - 50 g
  • topljeni si - 50 g
  • so
  • biber
  • kumin
  • čubar
* merne jedinice

Način pripreme

Stavljamo u malu posudu so, biber, kumin i čubar. Promešamo sve začine, uzimamo šncile i jednu po jednu začinjavamo. Nakon toga ih stavljamo u frižider na 1 sat.

Sečemo luk i dinsamo ga u masnoći, nakon čega dodajemo slaninu isečenu na male kocke. Šargarepe i kiseli krastavčići se seku na male parčiće. Pomešamo sve sastojke za nadev i promešamo.

Preko svake šnicle stavljamo kašiku nadeva, po jedno parčence sira čedra i malo manje topljenog. Uvijamo u rolnu vezujemo kocnem. Nakon što su sve rolnice gotove, ređaju se u posudu za pečenje namazanu uljem.

Pokrivamo folijom i pečemo u umerenoj rerni. Kada su gotove sklanjamo foliju i zapečemo na kratko. Serviramo sa pečenim krompirom ili garnirungom po vašem izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: