Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pikantni pirinač sa pilećim mesom

Pikantni pirinač sa pilećim mesom

RenkataRenkata
Šegrt
13480
Pikantni pirinač sa pilećim mesom
Fotografije: Vanya Blagoeva
3 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Pravilno odabrani i dobro kombinovani začini mogu sa lakoćom pretvoriti klasičan recept za piletinu sa pirinčem u pravi praznik za čula"

Potrebni sastojci

  • pileći batataci - 4 komada (mali)
  • pirinač - 1/2 posudice
  • paprika - 1 ljuta
  • mladi luk - 1 veza
  • maslinovo ulje
  • nana
  • čubar
  • origano
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operemo batake i skuvamo ih. Odvojimo meso od kostiju i kidamo na male ivice. Sečmo luk i propržimo ga u plehu.

Nakon toga dodajemo pirinač, papriku, vodu koja je 3:1 sa pirinčem. Ostavljamo da se krčka na vatri.

Začinimo začinima, promešamo dobro i ređamo ivice mesa. Pečemo dok ne bude gotovo u prethodno ugrejanoj rerni na 180 stepeni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: