Način pripreme
Umutimo jaja sa šećerom, dodajemo ulje, sveže mleko, vanilu i na kraju dodajemo brašno sa praškom za pecivo. Dobro umutimo žicom da dobijemo kao testo za palačinke. Ugrevamo teflonski tiganj na vatri, samo u početku namažemo uljem, do kraja se više ne maže.
Sipamo po 1 ravnu supenu kašiku od smese i poleđinom kašike oblikujemo krug. Pečemo samo sa jedne strane na tihoj vatri da ne bi izgoreli, izvadimo i dva kraja zalepimo da bismo dobili kornet. Ređamo na tanjir dok ne potrošimo testo.
Ugrejte 500 ml svežeg mleka sa šećerom, u preostalih 100 ml pomešajte skrob i sipajte vrelo sveže mleko, mešajte dok se ne zgusne na tihoj vatri.
Skinite sa vatre i dodajte maslac i čokoladu, mešajte da se rastopi i ostavite da se ohladi. Sipajte krem u špric sa tankim nastavkom i punite uši.
Odozgo pospite šarenim mrvicama i servirajte hladne. Pripremila sam pola doze, a navedeni sastojci su za celu dozu.
Za svaku Novu godinu pripremam kornete, a ove godine uši. Srećni praznici svima!