Roščići izobilja

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Roščići izobilja
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
6 / 7
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
5
"Mnogo nam se dopala ideja da u kornete stavimo ćuftice i prženi krompir. Ali smo mislili i o kombinaciji pilećeg mesa, topljenog sira i pečuraka? Koja je vaša omiljena kombinacija?"

Potrebni sastojci

  • brašno - 1 kg
  • kiselo mleko - 1 kofica
  • sveže mleko - 1 šolja, mlako
  • kvasac - 1 kockica
  • jaja - 4 komada (jedno žumanca za premazivanje)
  • maslac - 1/2 kockice, mekan
  • šećer - 1 kašičica
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U duboku posudu sipamo brašno. Pravimo udubljenje, izmrvimo kvasac i sipamo toplo sveže mleko. Jedno žumance ostavljamo za premazivanje.

Dodajemo ostale sastojke. Zamesimo meko testo. Testo ostavljamo da nadođe 20-30 minuta.

Za roščiće izobilja je potrebno oko polovina od testa. Preostalo testo možemo staviti u frižider ili napraviit jednu pogaču.

Od folije napravimo korenete oko kojih ćemo uviti testo.

Nadošlo testo razvučemo na tanku koru i sečemo na trakce širine 1-2 cm. Kornete namažemo uljem da se testo ne lepi po njima. Uvijamo oko korneta od folije. Ostavljamo da nadođe oko 30 minuta.

Nakon toga namažemo žumancem, malo ulja i vode. Odozgo napravimo ukras.

Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Pecite dok testo ne postane zlatno, oko 30-40 minuta. Kad bude gotovo posipamo ih vodom i uvijamo krpom oko 5-10 minuta.

Kad se malo ohlade skidamo i foliju. Unutra možete staviti ćuftice, prženi krompir itd.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: