Način pripreme
U duboku posudu sipamo brašno. Pravimo udubljenje, izmrvimo kvasac i sipamo toplo sveže mleko. Jedno žumance ostavljamo za premazivanje.
Dodajemo ostale sastojke. Zamesimo meko testo. Testo ostavljamo da nadođe 20-30 minuta.
Za roščiće izobilja je potrebno oko polovina od testa. Preostalo testo možemo staviti u frižider ili napraviit jednu pogaču.
Od folije napravimo korenete oko kojih ćemo uviti testo.
Nadošlo testo razvučemo na tanku koru i sečemo na trakce širine 1-2 cm. Kornete namažemo uljem da se testo ne lepi po njima. Uvijamo oko korneta od folije. Ostavljamo da nadođe oko 30 minuta.
Nakon toga namažemo žumancem, malo ulja i vode. Odozgo napravimo ukras.
Pečemo u ugrejanoj rerni na 200 stepeni. Pecite dok testo ne postane zlatno, oko 30-40 minuta. Kad bude gotovo posipamo ih vodom i uvijamo krpom oko 5-10 minuta.
Kad se malo ohlade skidamo i foliju. Unutra možete staviti ćuftice, prženi krompir itd.