Način pripreme
Skuvamo jagnjeće iznutrice u posoljenoj vodi.
Za to vreme kuvamo basmati pirinač. Ovaj tip pirinča se kuva u odnosu 1:3. Dobro ga operemo i stavljamo na vatru sa vodom i sačekamo da provri. Smanjujemo temperaturu i poklopimo 15 minuta. Isključimo ringlu i ostavljamo 5-10 minuta da odstoji. Umutimo viljuškom.
U veliki pleh isečemo jagnjeće džigerice, sipamo pirinač i začinimo soja sosom i ostalim sastojcima. Dodajemo luk, prethodno isečen i propržen u maslinovom ulju, takođe i malo deo bujona.
Savljamo u prethodno ugrejanu rernu i pečemo. Pirinač je već kuvan tako da neće oduzeti više pd 15 minuta.
Razvučemo jagnjeću maramicu po celom plehu kao preliv. Vraćamo u rernu i pečemo dok se ne stvori korica. Jelo serviramo toplo.
Napomena. Pirinač se može kuvati u bujonu od iznutrica.