Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Supa od pečuraka»Čorba od pečuraka sa basmati pirinčem

Čorba od pečuraka sa basmati pirinčem

Veronika MihailovaVeronika Mihailova
Inovator
19634702
Čorba od pečuraka sa basmati pirinčem
Fotografije: Veronika Mihailova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
8
"Čorba od pečuraka sa basmati pirinčem - aromatična i ide uz krišku domaćeg hleba."

Potrebni sastojci

  • pečurke - 500 g
  • šargarepa - 2 komada
  • šalot luk - 2 mala
  • kravlji maslac - 60 g
  • suncokretovo ulje - 1 supena kašika
  • basmati pirinač - 1/2 šolje
  • bujon od pečuraka - 3 kockice, magi
  • peršun - za posipanje
  • mirođija - pola veze, sveža
  • miks bibera - 1 prstohvat
  • himalajska so - 1 kašičica
  • žumanca - 2 komada
  • kiselo mleko - 1 supena kašika
  • sok od limuna - po želji
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite, očistite i isecite pečurke na komade.

U šerpu sipajte ulje, a nakon što se ugreje dodajte kravlji maslac i pečurke. Pržite kratko, dodajte prstohvat himalajske soli.

Nakon toga dodajte malo vode da se dinsta. Posle isecite sitno šalot i šargarepu i dodajte ih, promešajte dobro.

Držite tako 5 minuta i prelijte bujonom od pečuraka, rastvorenim u 1 l vrele vode. Začinite sa 1 kašičicom himalajske soli i prstohvatom miksa bibera.

Ostavite da se krčka na umerenoj vatri i za to vreme lepo operite basmati pirinač i dodajte. Isecite sitno mirođiju i dodajte i nju. Promešajte i kuvate čorbu sa pečurkama dok ne bude potpuno gotova - kad povrće i pirinač budu gotovi.

Dodajte preliv od žumanaca, kiselog mleka i jedne kutlače supe, nakon toga sipajte smesu u šerpu i mešajte energično.

Pre serviranja čorbu od pečuraka sa basmati pirinčem po želji možete posutu svežim peršunom i nekoliko kapljica soka od limuna.

Pogledajte takođe da li možete da zamrzavate čorbu, kao i pogledajte zašto se zaprška za čorbu preseče.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

0
Ukupno glasalo: 0
50
40
30
20
10
Oceni: