Način pripreme
Dobro operite, očistite i isecite pečurke na komade.
U šerpu sipajte ulje, a nakon što se ugreje dodajte kravlji maslac i pečurke. Pržite kratko, dodajte prstohvat himalajske soli.
Nakon toga dodajte malo vode da se dinsta. Posle isecite sitno šalot i šargarepu i dodajte ih, promešajte dobro.
Držite tako 5 minuta i prelijte bujonom od pečuraka, rastvorenim u 1 l vrele vode. Začinite sa 1 kašičicom himalajske soli i prstohvatom miksa bibera.
Ostavite da se krčka na umerenoj vatri i za to vreme lepo operite basmati pirinač i dodajte. Isecite sitno mirođiju i dodajte i nju. Promešajte i kuvate čorbu sa pečurkama dok ne bude potpuno gotova - kad povrće i pirinač budu gotovi.
Dodajte preliv od žumanaca, kiselog mleka i jedne kutlače supe, nakon toga sipajte smesu u šerpu i mešajte energično.
Pre serviranja čorbu od pečuraka sa basmati pirinčem po želji možete posutu svežim peršunom i nekoliko kapljica soka od limuna.
Pogledajte takođe da li možete da zamrzavate čorbu, kao i pogledajte zašto se zaprška za čorbu preseče.