Način pripreme
Šargarepu i luk sitno isečemo. Svinjetinu takođe sečemo na male komade. U ugrejanom ulju propržimo luk i šargarepu. Kad omekša dodajemo sitno iseckanu svinjetinu.
Začinimo začinom za barbikju i biberom. Pržimo meso dok ne bude gotovo. Kad bud potpuno gotovo dodajemo i ljutenicu. Promešamo. Skidamo meso sa vatre.
Kad meso bude gotovo pripremamo bešamel sos. Pripremamo ga tako što stavljamo masalc da se rastopi. Kad se maslac rastopi dodajemo brašno uz neprestano mešanje.
Brašno treba malo da se proprži. Nakon toga dodajemo sveže mleko. Na kraju dodajemo biber i so. Skidamo sos sa vatre. Kad sos bude gotov uzimamo dve kore za pitu. U sredinu stavljamo malo svinjskog mesa.
Ivice kora uvijamo. Treba da dobijemo loptu. Ređamo u pleh, namazan uljem. Isto ponavljamo i sa ostalim korama za pitu. Odozgo kebap prelivamo bešamel sosom. Kebap stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 180-200 stepeni. Za to vreme izrendamo kačkavalj.
Nakon 15-20 minuta kebap vadimo i obilno posipamo rendanim kačkavaljem. Vraćamo u rernu, pečemo dok ne porumeni. Pečemo oko 30-40 minuta.