Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Ćevap»Kebap sa svinjskim mesom u korama za pitu

Kebap sa svinjskim mesom u korama za pitu

Hristiliana DimitrovaHristiliana Dimitrova
Šef kuhinje
17641971
Kebap sa svinjskim mesom u korama za pitu
Fotografije: Hristiliana Dimitrova
3 / 5
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
5
"Pažnj! Opasno ukusan kebap! Ako ga jednom probate, nema prestanka! Neka se uništi na mestu"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 10 komada
  • svinjsko meso - 600 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 2 glavice
  • ljutenica - 4 supene kašike
  • univerzalni začin - 1 supena kašika, za barbikju
  • biber
  • kačkavalj - 250 - 300 g
  • za bešamel sos
  • maslac - 70 g
  • brašno - 2 supene kašike
  • sveže mleko - 250 ml
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Šargarepu i luk sitno isečemo. Svinjetinu takođe sečemo na male komade. U ugrejanom ulju propržimo luk i šargarepu. Kad omekša dodajemo sitno iseckanu svinjetinu.

Začinimo začinom za barbikju i biberom. Pržimo meso dok ne bude gotovo. Kad bud potpuno gotovo dodajemo i ljutenicu. Promešamo. Skidamo meso sa vatre.

Kad meso bude gotovo pripremamo bešamel sos. Pripremamo ga tako što stavljamo masalc da se rastopi. Kad se maslac rastopi dodajemo brašno uz neprestano mešanje.

Brašno treba malo da se proprži. Nakon toga dodajemo sveže mleko. Na kraju dodajemo biber i so. Skidamo sos sa vatre. Kad sos bude gotov uzimamo dve kore za pitu. U sredinu stavljamo malo svinjskog mesa.

Ivice kora uvijamo. Treba da dobijemo loptu. Ređamo u pleh, namazan uljem. Isto ponavljamo i sa ostalim korama za pitu. Odozgo kebap prelivamo bešamel sosom. Kebap stavljamo u prethodno ugrejanu rernu na 180-200 stepeni. Za to vreme izrendamo kačkavalj.

Nakon 15-20 minuta kebap vadimo i obilno posipamo rendanim kačkavaljem. Vraćamo u rernu, pečemo dok ne porumeni. Pečemo oko 30-40 minuta.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: