Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Pirinač u rerni»Pile sa pirinčem iz rerne sa prelivom od jaja i mleka

Pile sa pirinčem iz rerne sa prelivom od jaja i mleka

Maria SimovaMaria Simova
Autor
1k3284k
Pile sa pirinčem iz rerne sa prelivom od jaja i mleka
Fotografije: Maria Simova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Otkrili smo kako da napravimo klasično pile sa pirinčem duplo ukusnije - tajna je u prelivu"

Potrebni sastojci

  • pile - 0.5 komada
  • biber - 1 kašičica
  • maslac - 4 supene kašike
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 1 glavica
  • sveže mleko - 1 ½ šolje
  • jaja - 2 komada
* merne jedinice

Način pripreme

/undefined Pile operite i isecite na porcije, stavite ga u šerpu sa posoljenom vodom i isecite luk unutra.

Kuvajte dok ne bude polugotovo, izvadite porcije iz čorbe i ostavite sa strane.

U plehu rastopite maslac i propržite pirinač u njemu da postane providan zajedno sa biberom. Sipajte 2 šolje od bujona u njega, promešajte i dodajte procije mesa, ako je potrebno posolite.

Jelo stavite u prethodno ugrejanu rernu na 180 stepeni i pecite dok pirinač ne upije bujon, izvadite pleh iz rerne. Umutite jaja dobro i sipajte ugrejano mleko u njih, mešajte dok ne dobijete homogenu smesu.

Jelo ravnomerno prelijte smesom i pecite dok se preliv ne zapeče.

Ovo klasično jelo sa prelivom je savršen izbor za zimsku trpezu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: