Način pripreme
Izvadite unutrašnjost paprika i poparite ih u vreloj vodi oko jedan minut. Izvadite ih i ostavite sa strane.
Uugrejanoj masti sa malo vode dinstajte očišćen i sitno iselan luk i šargarepu. Čim povrće omekša, dodajte mleveno meso.
Mešajte dok mleveno meso ne pobeli i dok se ne izmrvi. Nakon toga dodajte oprani pirinač i oko jednu šolju vode. Nadev začinite solju, biberom i čubrom.
Čim pirinač upije vodu dodajte jedan ispasiran ili sitno iseckan paradajz.
Hladnim nadevom napunite poparene paprike i poređajte ih u pleh.
Ako je ostalo vode rasporedite između paprika. Sipajte još dve šolje vode i pleh stavite u rernu.
Paprike pecite na 200 stepeni, u sredini pečenja ih okrenite.
Pre nego što budu gotove, punjene paprike prelijte kiselim mlekom, umućenim sa jajima i brašno.