Boranija sa prelivom iz rerne

20/08/2017
"Negde odozdo se krije pile, namirisali smo ga "
Priprema60 min.
Kuvanje45 min.
Ukupno105 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano1 011
  • Pregledi tokom meseca26
  • Pregledi tokom sedmice7
  • Rejting3 od 5

Potrebni sastojci

  • boranija - 800 g, sveže
  • pileći file - 600 g
  • ulje - 5 - 6 supenih kašika
  • luk - 1 glavica
  • paradajz - 2 komada
  • šargarepa - 2 komada
  • brašno - 1 supena kašika
  • univerzalni začin - 1 supena kašika
  • biber - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • za preliv
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • jaja - 3 komada
  • brašno - 2 supene kašike
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite pileće meso na komade i skuvajte ga.

Operite, očistite i isecite boraniju i šargarepu na komade i stavite ih u vrelu vodu na 15 minuta, nakon toga ocedite iz vode.

U zmite pleh i stavite oceđenu boraniju i šargarepu.

Sitno iseckajte glavicu luka i paradajz. Stavite i njih u pleh. Pospite začinom od povrća, brašnom i biberom.

Rasporedite komade mesa između povrća i prelijte uljem.

Prelijte jednom šoljom tople vode i posolite ako je potrebno.

Stavite pleh u ugrejanu rernu na 180 stepeni oko 30 minuta.

Pripremite preliv tako što umutite jaja sa kiselim mlekom, brašnom i prstohvatom soli.

Izvadite pleh iz rerne i prelijte dobijenom smesom.

Vratite ponovo u rernu i kuvajte još 15 minuta dok se ne dobije lepa boja preliva.

Rejting

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar