Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Piletina»Domaći petao sa pirinčem i povrćem

Domaći petao sa pirinčem i povrćem

tsvetoslava kirkovatsvetoslava kirkova
Kuvar
13034541
Domaći petao sa pirinčem i povrćem
Fotografije: tsvetoslava kirkova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
120 min.
Ukupno
150 min.
Porcije
2
"Može i sa gotovim, ali ništa nije toliko ukusno kao domaće meso"

Potrebni sastojci

  • petao - 2 cela bataka
  • pirinač - 1/2 šolje,
  • povrće - 1 paket, gotov miks, grašak, kukuruz i paprike
  • aleva paprika
  • čubar
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojimo batake na dva dela i skuvamo dok ne budu gotova, uvaljamo ih u alevu papriku i čubar i prebacujemo u pleh.

Dodajemo malo masti i 50 ml od bujona, pečemo 10 minuta, dodajemo pirinač i nakon 5 minuta dodajemo gotov miks povrća, so i još 2 šolj bujona.

Pečemo dok tečnost ne ispari.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: