Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Domaći petao sa kiselim kupusom

Domaći petao sa kiselim kupusom

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2284k241
Domaći petao sa kiselim kupusom
Fotografije: Vanya Georgieva
1 / 5
11/02/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
100 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
8
"Pile sa kupusom je već klasika, ali ništa se ne može porediti sa petlom pripremljenim uz kiseli kupus. Za bogatiji ukus dodajte i pirinač."

Potrebni sastojci

  • petao - 1 komad
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • pirinač - 1 i 1/2 šolja
  • ljuta paprika - sušena
  • aleva paprika
  • biber
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Domaćeg petla operite i isecite na delove.

U šerpu dolijte više ulja, ubacite meso i propržite ga.

Krupno iseckajte kiseli kupus i dodajte ga mesu, zajedno sa kašikom aleve paprike.

Sipajte vodu i ostavite da se krčka na tihoj vatri, ali neka poklopac šerpe bude u potpunosti zatvoren ili makar malo pomeren u stranu, kako voda ne bi isparavala, jer petao ima tvrđe meso i potrebno mu je više vremena da se dobro skuva.

Kada se meso odvaja, dodajete pirinač koji ste prethodno oprali i sušenu crvenu papriku po želji. Kada se pirinač skuva, sklonite sa vatre i već imate ukusan obrok sa mesom od petla.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: