Domaći petao sa pirinčem

Veselina KonstantinovaVeselina Konstantinova
Autor
2k5125k445
Domaći petao sa pirinčem
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 2
06/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
8
"Može i sa piletom iz prodavnice, ali ništa se ne može porediti sa ukusom domaćeg"

Potrebni sastojci

  • petao - 1 tegla konzervisanog mesa
  • pirinač - 200 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće operite i sitno iseckajte.

Ugrejte ulje u odgovarajućem plehu u rerni i dodajte povrće. Dinstajte dok povrće ne omekša i ne počne da dobije zlatnu boju.

Pirinač dobro operite vodom. Dodajte u dinstano povrće. Kuvajte 3-4 minuta, mešajte s vremena na vreme.

Dodajte meso iz tegle, promešajte i prelijte toplom vodom dok ne pokrije pirinač. Začinite solju i biberom.

Pecite dok jelo ne ostane na masti i pirinač ne omekša. Pre serviranja pospite svežim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: