Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Punjene paprike sa pečurkama, mlevenim mesom i pirinčem

Punjene paprike sa pečurkama, mlevenim mesom i pirinčem

Tanya LevenovaTanya Levenova
Kuvar
16642679
Punjene paprike sa pečurkama, mlevenim mesom i pirinčem
Fotografije: DORA HOLYaNOVA
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
4
"Srce nam je veliko i u njemu uvek ma mesta za još jedne ukusne punjene paprike sa pečurkama, mlevenim mesom i pirinčem"

Potrebni sastojci

  • paprike - 12 komada
  • mleveno meso - 250 g
  • pirinač - 1 šolja /180 g/
  • crveni luk - 1 komad
  • pečurke - 4 komada, srednje
  • paprika - 1/2 komada
  • šargarepa - 1 komad, srednja
  • biber - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • za mlečni sos
  • kiselo mleko - 1/2 kofice
  • bujon od paprika - 1/2 kofice od kiselog mleka
  • jaja - 1 komad
  • so - po ukusu
  • peršun - nekoliko strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Mleveno meso pomešamo sa jednom supenom kašikom vode da se izmrvi u tiganju. Propržimo malo, nakon toga odjednom dodajemo isečeno povrće.

Lepo sotiramo i u njih dodajemo pirinač - opran i oceđen. Nakon 1-2 minuta dodajemo 1 šolju tople vode i kad se ona upije dodajemo začine.

Lepo promešamo smesu i nadev je gotov.

Paprike operemo, skidamo drške pažljivo. Dršku isečemo skoro do kraja i odsečemo deo sa semenkama.

Kašikom stavljamo do nadeva ne zbijeno - zatvaramo pripremljenom drškom i poređamo u pleh. Tako punimo sve paprike.

U pleh sa paprikama sipamo vodu - onoliko da ih ne oblije potpuno. Posolimo po ukusu i prelivamo sa 2-3 supene kašike ulja.

Pripremljene punjene paprike stavljamo u rernu, ugrevamo na 200 stepeni.

Nakon 30 minuta ili kad paprike odozgo budu zapečene, uključujemo samo donji grejač.

Za sos umutimo mleko, jaja i so lepo. Postepeno izjednačimo temperaturu sa bujonom, pažljivo ga sipamo između paprika.

Kad sos na paprikama ponovo provri isključujemo rernu.

Jelo serviramo toplo!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: