Način pripreme
Izaberite veliko parče svinjskih rebara - oko 1 kg i prepolovite ih. Operite svinjska rebra. Osušite ih ubrusom.
Da biste pripremili marinadu pomešajte jednake delove meda i soja sosa, dodajte 2 supene kašike sirćeta, prstohvat soli, biber, alevu papriku i nekoliko izgnječenih čenova belog luka. Treba da dobijete gustu smesu.
Lepo namažite rebra ovom smesom, nemojte ih odvajati i ostavite na bar 24 sata da se marinuju lepo u frižideru.
Kad se rebra marinuju pripremite roštilj ili električni roštilj. Lepo ugrejte roštilj, ako korisite roštilj na ugalj ne treba da ima vatre, nego samo topao žar. Namažite oba parčeta rebara uljem i pecite ih dok ne dobiju zlatnu boju.
Kad budu gotova podelite rebra i posolite ih po ukusu.
Servirajte u društvu dobro ohlađene krigle piva.
Prijatno i živeli!