Način pripreme
Koprivu dobro očistimo, operemo i poparimo u vreloj vodi sa prstohvatom soli, 5-6 minuta. Odmah nakon toga operemo hladnom vodom, ocedimo i iseckamo.
Očistimo mladi luk, isečemo i dinstamo u ulju. Kad omekša u njega dodajemo korpivu, posolimo, dobro promešamo i sipamo deo vode.
Ostavljamo da se kuvaju zajedno. Prepečemo brašno u tiganju dok ne dobijemo braonkastu boju, ali ne treba da izgori i uz neprestano mešanje sipamo u koprivu i mladi luk da se ne stvore grudvice.
Kad upije celo brašno dodajemo i preostalu vodu, mešajući, nakon toga začinimo biberom i iseckanom ili izmrvljenom mentom. Nastavljamo da mešamo dok se ne zgusne i dok ne počnu da se stvaraju balončići.
Tako treba da vri još 5-6 minuta, ako postane mnogo gusta dodajemo još malo vode. Konsistencija treba da bude kao za frikase.
Nakon toga isključimo i skidamo sa vatre. Od umućenog jajeta, svežeg i kiselog mleka pravimo zapršku, dodajemo je u kašu, kao zaprška za supu.
Ponovo uključujemo rernu, da vru zajedno 3-4 minuta. Na kraju dodajemo mrvljeni sir i mlevene orahe i promešamo.
Kaša je ukusna i topla i hladna.