Domaći petao sa pirinčem

06/12/2018
"Može i sa piletom iz prodavnice, ali ništa se ne može porediti sa ukusom domaćeg "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije8
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano6
  • Pregledi tokom meseca6
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • petao - 1 tegla konzervisanog mesa
  • pirinač - 200 g
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • paprike - 2 komada
  • ulje - 1/2 šolje
  • so
  • biber
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Povrće operite i sitno iseckajte.

Ugrejte ulje u odgovarajućem plehu u rerni i dodajte povrće. Dinstajte dok povrće ne omekša i ne počne da dobije zlatnu boju.

Pirinač dobro operite vodom. Dodajte u dinstano povrće. Kuvajte 3-4 minuta, mešajte s vremena na vreme.

Dodajte meso iz tegle, promešajte i prelijte toplom vodom dok ne pokrije pirinač. Začinite solju i biberom.

Pecite dok jelo ne ostane na masti i pirinač ne omekša. Pre serviranja pospite svežim peršunom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar