Čorba sa svinjetinom i svežim povrćem

07/12/2018
"Čorba koja ugreva dušu, garantovano će vam se dopasti "
Priprema20 min.
Kuvanje100 min.
Ukupno120 min.
Porcije7
Skuvao je+1 poen
Korisnici, koji su pripremili ovaj recept: 1
  • Ukupno pregledano76
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5
  • Skuvano1

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 400 g
  • luk - 1 glavica, crni
  • šargarepa - 1 komad
  • peršun - ½ veze
  • beli luk - 2 čena
  • biber - 3 - 4 zrna
  • so - 1 prstohvat
  • biber - 1 prstohvat, mleven
  • zelena paprika - 1 komad
  • crvena paprika - 1 komad
  • paškanat - ½ korena
  • voda
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • sok od limuna
* merne jedinice

Način pripreme

Za ovu čorbu koristimo samo sveže povrće, bude veoma ukusna i aromatična. Isečemo meso na male komade i operemo u vodi. Koristimo masnije svinjsko meso.

Na vatri ugrevamo šerpu punu vode. Unutra stavljamo isečeno svinjsko meso. U šerpu dodajemo 3, 4 zrna bibera i prstohvat soli. Skuvamo svinjsko meso dobro. Skidamo penu za vreme kuvanja. Kuvamo na tihoj vatri kad voda.

Kuvano meso stavljamo u posudu i iskidamo. Procedimo bujon u kome se meso kuvalo kroz cediljku. Prebacujemo u čistu i veliku šerpu. Operemo paprike od očistimo od semenki i drški. Isečemo ih na kockice. Očistimo luk i operemo ga, posle ga sitno sečemo. Čenove belog luka ilistimo i operemo.

Isečemo beli luk na tanke kriške. Šargarepu očistimo, operemo. Posle je sečemo na kockice. Stavljamo svo povrće u bujon koji smo stavili na vatru. Paškanat očistimo i takođe sečemo na kockice.

Svo povrće stavljamo u šerpu u bujon. Začinimo solju - jedan mali prstohvat i jedan prstohvat bibera. Kad se povrće skuvastavljamo iskidano meso. Ponovo malo vri na tihoj vatri.

Sitno isečemo peršun i dodajemo u druge sastojke. Skidamo čorbu sa vatre. Umutimo jaje i kiselo mleko viljuškom ili žicom, energično u posudi. Unutra stavljamo 1, 2 kapljice svežeg soka od limuna. Uzimamo jednu kutlaču bujona i postepeno sipamo i mešamo energično.

Sa jajem i kiselim mlekom pravimo zapršku, pazimo prilikom mešanja. Kad zaprška postane topla i lepo je umutimo, stavljamo je u čorbu i promešamo.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar