Način pripreme
Pripremamo šećerni sirup, pomešamo 150 ml vode sa 2-3 supene kašike šećera.
U posudi pomešamo kiselo mleko sa kiselom pavlakom i šećerom u prahu po ukusu, promešamo žicom.
Želatin pomešamo u 100 ml vode i ostavite da se stegne, posle na pari ili na sekund u mikrotalasnoj rastopite i ohlađen dodajte u kiselo mleko, dobro promešajte.
U kalupu za kuglof ili terin /ja koristim kutiju za sladoled od 2.5 l/ stavite providnu foliju, neka ivice vise. Odozgo poređajte komade slatkog od šljiva. U 3-4 supene kašike soka iz slatkog pomešajte 80 ml vode.
Dodajte 2 supene kašike od rastopljenog želatina i prelivamo voće. Poređamo red keksa, potopljenih u šećerni sirup. Prelivamo sa 2 kutlače iz kiselog mleka, poređamo voće i posipamo sa 1-2 supene kašike ovsenih pahuljice.
Nakon toga drgi red, kiselo mleko, slatko, ovsene pahuljie i tako dok ne potrošimo sastojke, na kraju prelivamo kremom. Uvijamo ivice folijom i ostavljamo na 1 noć u frižideru.
Sledećeg dana otvaramo foliju, skidamo i okrećemo na poslužavnik. Sečemo i serviramo ovaj jedinstveni desert.
Sveže, letnje i veoma ukusno!
Neka vam je slatko!