Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Musaka»Musaka sa iseckanim pilećim mesom

Musaka sa iseckanim pilećim mesom

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Musaka sa iseckanim pilećim mesom2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
90 min.
Porcije
8
"Ova musaka sa seckanim milećim mesom će vas očarati ukusom pravog mesa i odličnim mirisom"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 750 g (bez kostiju ili file)
  • krompir - 750 g
  • paprike - 2 komada, crvene
  • paradajz - 2 komada, srednji
  • luk - 1 glavica
  • ulje - 4 supene kašike
  • bujon - 1 kockica, pileći
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • biber - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
  • so - po ukusu
  • voda - 1 šolja
  • za preliv
  • jaja - 4 komada
  • kiselo mleko - 1 šolja
  • brašno - 2 supene kašike
  • peršun - 3 - 4 struka
  • soda - 1 kašičica
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite meso na tanke šnicle, a posle na sitne komade, nakon toga iseckajte sataricom. Iscite sitno luk i stavite ga u ugrejano ulje da se proprži.

Nakon toga dodajte iseckano meso i pržite ga dok ne pobeli. Kad meso bude gotovo, dodajte krompir, isečen na kockice, sitno iseckane paprike i paradajz.

Propržite 5-6 minuta, periodično mešajte i stavite alevu papriku, biber, čubar i so po ukusu. Rastvorite pileći bujon u čaši tople vode i prelijte meso i povrće.

Dobro promešajte i ako je potrebno dodajte još malo tople vode tako da tečnost skoro pokrije krompir. Stavite pleh u rernu i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.

Za to vreme pripremite preliv, umutite jaja i u njih dodajte kiselo mleko u kome ste pomešali sodu. Promešajte i dodajte brašno, prstohvat soli i sitno iseckan peršun.

Mešajte dok ne dobijete glatku smesu i prelijte skoro gotovu musaku. Vratite ponovo u rernu i pecite dok korica ne dobije lepu boju Izvadite iz rerne gotovu musaku i ostavite da odstoji 15 minuta pre serviranja.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: