Način pripreme
Isecite meso na tanke šnicle, a posle na sitne komade, nakon toga iseckajte sataricom. Iscite sitno luk i stavite ga u ugrejano ulje da se proprži.
Nakon toga dodajte iseckano meso i pržite ga dok ne pobeli. Kad meso bude gotovo, dodajte krompir, isečen na kockice, sitno iseckane paprike i paradajz.
Propržite 5-6 minuta, periodično mešajte i stavite alevu papriku, biber, čubar i so po ukusu. Rastvorite pileći bujon u čaši tople vode i prelijte meso i povrće.
Dobro promešajte i ako je potrebno dodajte još malo tople vode tako da tečnost skoro pokrije krompir. Stavite pleh u rernu i pecite na 200 stepeni oko 40 minuta.
Za to vreme pripremite preliv, umutite jaja i u njih dodajte kiselo mleko u kome ste pomešali sodu. Promešajte i dodajte brašno, prstohvat soli i sitno iseckan peršun.
Mešajte dok ne dobijete glatku smesu i prelijte skoro gotovu musaku. Vratite ponovo u rernu i pecite dok korica ne dobije lepu boju Izvadite iz rerne gotovu musaku i ostavite da odstoji 15 minuta pre serviranja.