Pileći rolat sa majčinom dušicom i đumbirom

09/12/2018
"Mekan pileći file zasićem aromatičnom i hrskavom koricom od kačkavalja - ukusno jelo za poznavaoce "
Priprema35 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano157
  • Pregledi tokom meseca1
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo file na tanak list (ono što mi ostaje ću koristiti za frikase), isečemo na žilijen šargarepu i kiseli krastavčić, izvadimo slaninu i počinjemo.

Stavimo 2 komada slanine jedno do drugog, malo ih prekolopimo, stavljamo šargarepu i krastavac i uvijamo u čvrst rolat.

Snopić uvijemo još čvršće u file i učvrstimo čačkalicom za zube da se ne otvori.

Posipamo majčinom dušicom, đubmirom, solju, biberom, ali svako može da improvizuje i sa nadevom i sa začinima.

Kad porumene, izrendamo kačkavalj i ostavljamo da porumeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar