Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Kremovi»Čokoladni krem»Čokladni krem sa kestenjem

Čokladni krem sa kestenjem

IlariaIlaria
Šef kuhinje
44112531
Čokladni krem sa kestenjem2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
50 min.
Porcije
4
"Jesen dolazi sa opadajućim lišćem i neodoljivom aromom čokoladnog krema sa kestenjem"

Potrebni sastojci

  • kestenje - 500 g
  • sveže mleko - 1 litar
  • pavlaka - 300 ml, slatka
  • jaja - 5 komada, žumanca
  • čokolada - 80 g
  • šećer - 5 - 6 kašika
  • vanila - 1 kapsula
* merne jedinice

Način pripreme

Kestenje se opere veoma dobro, na svakom se pravi krstasti razrez i skuvaju se dok ne budu gotovi. Ohladimo ih na kratko nakon čega ih ljiuštimo.

Oljušteno kestenje se preliva sa 250 ml (polovina) svežeg mleka i kuva se još 10 minuta. Žumanca se umute sa šećerom dok se ne dobije bujna pena.

Preostalih 250 ml mleka se zagreva i postepeno se meša sa umućenim žumancima. Smesa se stavlja da provri na laganoj vatri i kuva se dok se ne zgusne. Sklanjamo posudu sa ringle i dodajemo vanilu i čokoladu, prethodno isečenu na parčiće.

Skuvano kestenje se pasira i ostavlja da se ohladi. U odgovarajuće posude se sipa red krema od kestena, red krema od jaja i čokolade i završava se redom dobro umućene pavlake. Desert se servira dobro ohlađen.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: