Način pripreme
Kuvajte kestenje oko 20 minuta od trenutka kad provri. Čim istekne vreme, isključite ringlu, ali ostavite još malo u vodi.
U zagrejanom maslacu izdinstajte prethono očišćene i na sitno isečene luk i šargarepu. Čim povrće omekša dodajte i krompir i paškanat (oljušteni i isečene na parčiće).
Prelijte toplom vodom i ostavite sve povrće da se dobro skuva.
Oljuštite kestenje i dodajte u preostale sastojke u jesenju čorbu.
Začinite solju i biberom. Dodajte i pla kašičice oraščića i malo suvog peršuna (po želji).
Čim sve povrće omekša pasirajte u homogenu smesu.
Slaninu isecite na kocke.
Servirajte krem čorbu, a odozgo umesto krutona dodajte kocke slanine.
Krem čorba sa paškanatom, kestenjem i slaninom - uživanje za dušu!