Bonapeti.rs»Recepti»Pica»Pide»Praznični čamci od gotovih kora sa sirom i paradajzom

Praznični čamci od gotovih kora sa sirom i paradajzom

Djemile CheshlievaDjemile Cheshlieva
Šef kuhinje
222571k55
Praznični čamci od gotovih kora sa sirom i paradajzom
Fotografije: Djemile Cheshlieva
1 / 5
10/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
16
"Jednostavni za pripremu i veoma efektni čamci koje možemo jesti i radnim danom, i praznikom"

Potrebni sastojci

  • kore za pitu - 4 komada, okrugle
  • jaja - 1 komad, za premazivanje
  • sos za premazivanje kora
  • ulje - 1/2 šolje
  • sveže mleko - 1/2 šolje
  • kiselo mleko - 1/2 šolje
  • soda - 1 kašičica
  • nadev
  • sir - 200 g
  • topljeni sir - 50 g
  • paradajz - 1 komad, srednji
* merne jedinice

Način pripreme

Sastojke za sos pomešamo u odgovarajućoj posudi i ostavljamo sa strane. Izmrvimol sir i u njega dodajemo topljeni sir. Promešamo takođe i ostavljamo sa strane.

Paradajz sečemo na kriške.

Na radnu površinu stavljamo jednu koru. Namažemo četkom pripremljenim sosom obilno i stavljamo drugu koru, takođe je namažemo sosom. Kore sečemo na 8 jednakih trouglova.

Uzmamo jedan trougao i počinjemo da uvijamo u rolat od šireg dela. Uvijamo skoro do štrog vrha, ali ne do kraja. Uvijene ivice okrećemo prema vrhu kao krug, zalepimo i završavamo sa oštrim vrhom, presavijamo prema unutrašnjoj strani kao čamac.

Ovu proceduru ponavljamo i sa preostalim trouglovima. Poređamo ih u namazan pleh. Namažemo umućenim jajetom. Punimo po 1 supenu kašiku od pripremljen smese, stavljamo krišku paradajza po sredinu i posipamo čubrom.

Sve to ponavljamo i sa preostalim parom kora. Pečemo na 200 stepeni 20-25 minuta ili dok ne porumene.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: