Način pripreme
Sastojke za sos pomešamo u odgovarajućoj posudi i ostavljamo sa strane. Izmrvimol sir i u njega dodajemo topljeni sir. Promešamo takođe i ostavljamo sa strane.
Paradajz sečemo na kriške.
Na radnu površinu stavljamo jednu koru. Namažemo četkom pripremljenim sosom obilno i stavljamo drugu koru, takođe je namažemo sosom. Kore sečemo na 8 jednakih trouglova.
Uzmamo jedan trougao i počinjemo da uvijamo u rolat od šireg dela. Uvijamo skoro do štrog vrha, ali ne do kraja. Uvijene ivice okrećemo prema vrhu kao krug, zalepimo i završavamo sa oštrim vrhom, presavijamo prema unutrašnjoj strani kao čamac.
Ovu proceduru ponavljamo i sa preostalim trouglovima. Poređamo ih u namazan pleh. Namažemo umućenim jajetom. Punimo po 1 supenu kašiku od pripremljen smese, stavljamo krišku paradajza po sredinu i posipamo čubrom.
Sve to ponavljamo i sa preostalim parom kora. Pečemo na 200 stepeni 20-25 minuta ili dok ne porumene.