Tolstolobik sa belim lukom i peršunom
Толстолоб с чесън и магданоз
bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pohovana Riba»Tolstolobik sa belim lukom i peršunom

Tolstolobik sa belim lukom i peršunom

Tolstolobik sa belim lukom i peršunom
Fotografije: Vanya Blagoeva
12/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje20 min.
Ukupno40 min.
Porcije4
"OPASNO UKUSAN tolstolobik, pravi recept pročitajte samo ovde! I neka vam je slatko!"

Potrebni sastojci

  • tolstolobik - 1.5 kg
  • ulje - oko 400 ml
  • brašno - za valjanje
  • so - po ukusu
  • za marinadu
  • beli luk - 2 glavice
  • peršun - 1 veza
  • sirće - 5 - 6 supenih kašika
  • voda - 2 - 3 supene kašike
* merne jedinice

Način pripreme

Očistimo, operemo i sečemo ribu na kriške. Posolimo je. U tiganj sipamo deo ulja.

Čim se ugreje počinjemo da pržimo ribu, pre nego što je stavimo u mast uvaljamo je u brašno. Pržimo dok ne bude gotova.

Gotovu ribu poređamo u pleh.

Marinada: Očisstimo i isečemo ili izrendamo beli luk u malu posudu, operemo i sečemo peršun, dodajemo sirće i vodu. Lepo promešamo i prelivamo ribu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: