Ukrajinske pihtije od svinjskog mesa

24/03/2019
"Pravi delikates koji se servira hladan i sa specijalnim komplimentima kuvaru "
Priprema30 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno90 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano194
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1.5 kg
  • voda - 2.5 litre
  • crni luk - 1 glavica
  • biber - 10 - 15 zrna
  • lovorov list - 2 - 3 komada
  • đumbir - 2 - 3 komada
  • cvekla - 1 kg
  • šargarepa - 1 kg
  • kiseli krastavčići - 2 - 3 komada
  • jaja - 2 - 3 komada, tvrdo kuvana
* merne jedinice

Način pripreme

U vodi skuvamo meso zajedno sa krupnije isečenim lukom, biberom, lovorovim listom i đumbirom. Kad se meso skuva izvadimo ga i isečemo na komade, a bujon procedimo.

Posebno skuvamo cveklu i šargarepu, nakon toga sečemo na kockice i pomešamo ih.

U pleh ređamo meso, red cvekle i šargarepe, red mesa itd. dok ne potrošimo sastojke.

Prelivamo jelo bujonom i ostavljamo na hladnom da se želira.

Serviramo sa isečenim krastavčićima na trakice i jajima, isečenim na krugove.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar