Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Humus sa leblebijama i crnim maslinama

Humus sa leblebijama i crnim maslinama

MarianaMariana
Šef kuhinje
267822k
Humus sa leblebijama i crnim maslinama
Fotografije: Mariana
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Predjelo od leblebija za minut - potopiš i jedeš"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 1 mala kutija od 200 g
  • maslinovo ulje - 3 supene kašike
  • tahini od susama - 1 supena kašika
  • beli luk - 1 čen
  • masline - 7 crni
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Sipamo leblebije iz kutije. Odvojimo masline od koštica i sitno ih iseckamo. Sipamol ih u blender. Stavljamo 2 supene kašike maslinovog ulja, 1 supenu kašiku tahinija od susama.

Čen belog luka očistimo i sitno iseckamo, stavljamo i njega u blender. Ako dobijemo gustu smesu dodajemo tečnost u kojoj su bile masline ili 2-3 supene kašike vode. Začinimo solju po ukusu.

Pečemo 2-3 kriške hleba u tosteru. Vadmo koricu i sečemo na trouglove. Humus sipamo na tanjir i sa strane stavljamo trouglove hleba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: