Bonapeti.rs»Recepti»Sosovi»Humus»Domaći humus sa maslinama

Domaći humus sa maslinama

Krasi A.S.Krasi A.S.
Šegrt
2369312
Domaći humus sa maslinama
Fotografije: Krasi A.S.
1 / 2
12/05/2021
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
10 min.
Ukupno
20 min.
Porcije
2
"Ukusno i zdravo - domaći humus sa maslinama, vidite kako da ga spremite"

Potrebni sastojci

  • leblebije - 1 tegla
  • maslinovo ulje - 2 kašike
  • beli luk - 2 čena
  • tahini od susama - 2 kašike
  • masline - 150 g
  • sok od limuna - od 1/2 limuna
  • so
  • biber
* merne jedinice

Način pripreme

Humus se sprema u blenderu.

Leblebije se ocede od vode u tegli i samelju se u blenderu.

Masline treba da budu bez koštica. One se takođe dodaju u blender zajedno sa belim lukom i susamovim tahinijem.

Dodajemo maslinovo ulje i sok od 1/2 limuna i ponovo mutimo u blenderu.

Po želji, ako je vaš humus ispao mnogo gust, može da se doda malo vode od leblebija.

Začinjavamo domaći humus sa maslinama solju i biberom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: