Bakina pileća supa

13/12/2018
"I da kinemo, i da ogladnimo - odgovor baki je uvek jedan isti - Topla pileća supica"
Priprema20 min.
Kuvanje60 min.
Ukupno80 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano819
  • Pregledi tokom meseca16
  • Pregledi tokom sedmice11
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

* merne jedinice

Način pripreme

Kokošku stavljamo da se kuva sa malo ulja. Isečemo povrće na kockice. Kad procenimo da je gotova vadimo je, odvojimo od kostiju i sitno iseckamo meso. Sipamo povrće u bujon i ostavljamo da vri.

Kad odvojimo kosti od kokoške dodajemo meso u ostale sastojke. Začinimo začinima i dodajemo fidu u poslednjih 10 minuta pre nego što isključimo supu.

Umutimo jaje sa kiselim mlekom i ja dodajem nekoliko kapljica limuna. Sačekamo da se supa malo ohladi i počinjemo da dodajemo malo od supe u posudu sa jajetom i mlekom da izjednačimo temperature. Ako ima i domaća pogača...

Klasika!

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar