Bonapeti.rs»Recepti»Supe»Čorbe»Pileća Supa»Bakina pileća čorba sa pirinčem

Bakina pileća čorba sa pirinčem

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
2406087763
Bakina pileća čorba sa pirinčem
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 2
10/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
6
"Ova bakina čorba, pored toga što će vas zasititi, ugrejaće vam i dušu!"

Potrebni sastojci

  • pileće meso - 500 g, bez kostiju
  • praziluk - 1 komad (15 cm)
  • pirinač - 1 šoljica
  • paradajz - 1 komad crveni + 1 komad zeleni
  • šargarepa - 1 komad
  • aleva paprika - 1 kašika
  • biber - 1 kašičica
  • peršun - 2 - struka
  • ulje - 5 kašika
  • so - po ukusu
  • voda - 1 litar
* merne jedinice

Način pripreme

Očistite oko pola kilograma pilećeg mesa od kostiju i zatim ga nasecite na male komade.

U šerpu sipajte ulje i ugrejte ga, a zatim upržite piletinu dok ne pobeli. Dodajte oprani i proceđeni pirinač, kao i alevu papriku i biber.

Praziluk sitno iseckajte, kao i šargarepu, crveni i zeleni paradajz i sve dodajte da se dinsta oko 2-3 minuta. Posolite i dolite toplu vodu.

Poklopite šerpu i ostavite da se kuva na slaboj vatri oko 40 minuta. Kada je čorba gotova, skinite je sa vatre i pospite je sitno naseckanim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: