Slatko-kisela pileća krilca

14/12/2018
"I da ne pomešate - krilca treba da budu topla, a pivo hladno!"
Priprema15 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno50 min.
Porcije5
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano116
  • Pregledi tokom meseca4
  • Pregledi tokom desmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 2 kg
  • limun - 1 komad
  • so - 2 kašičice
  • med - 2 supene kašike
  • aleva paprika - 1 kašičica, slatka
  • dimljena aleva paprika - 1/2 kašičice
  • biber - 1/2 kašičice
  • voda - 2 supene kašike
  • maslac - za premazivanje pleha
* merne jedinice

Način pripreme

Namažite odgovarajući pleh za pečenje. Operite i sipajte krila unutra, dodajte 1 1/2 šolje vode. Dobro uvijte aluminijumskom folijom.

Pecite na 200 stepeni dok krilca ne budu potpuno gotova tako da meso može lako da se odvoji od kostiju U posudi pomešajte vodu, med, so, dve vrste aleve paprike, biber i sok od jednog limuna.

Da biste maksimalno iscedili limun, pritiskajte ga po stolu i mesite energično da se oslobode sokovi.

Dodajte i deo kore, sitno izrendane. Promešajte dobro dok slatko-kisela smesa ne postane glatka.

Četkom namažite krila i pecite na 180 stepeni bez folije, na desetak minuta mažite glazurom.

Ako je potrebno na dno sipajte malo vode da krilca ne zagoru. Krlilca servirate topla sa hladnim pivom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar