Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Svinjetina»Šnicle»Karamelizovani luk sa zlaćanim šniclama

Karamelizovani luk sa zlaćanim šniclama

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2434k257
Karamelizovani luk sa zlaćanim šniclama
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 3
14/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Verujte ako hoćete, ali najukusniji prilog za karamelizovani luk su šnicle"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 800 g
  • luk 4 - 5 velikih glavica
  • šećer - 1 supena kašika
  • med - 1 kašičica
  • balsamiko sirće
  • ulje
  • čubar - za meso
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isečemo meso na šnicle i iseckamo ih nožem malo. Posipamo solju i biberom.

Luk sečemo na kriške i stavljamo da se prži u dobukom tiganju, kad se zaprži dodajemo balsamiko sirće sa šećerom i medom, lepo promešamo

Kad se karamelizuje, prebacujemo u drugu posudu.

Stavljamo šnicle da se prže, okrećemo ih sa obe strane da dobiju lepu karamel boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: