Bonapeti.rs»Recepti»Prilozi»Pečeno Povrće»Pečeni luk sa slaninom

Pečeni luk sa slaninom

Sevda AndreevaSevda Andreeva
Džedaj
451125958142
Pečeni luk sa slaninom
Fotografije: Sevda Andreeva
1 / 2
16/03/2017
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Predstavićemo vam jedan drugačiji i mnogo ekonomičan seoski recept - prste da poližete"

Potrebni sastojci

  • luk - 1 kg
  • slanina - 100 g
  • maslinovo ulje - 2 supene kašike
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Luk očistimo, male i srednje glavice ostavljamo cele, a veće presečemo na pola.

Stavljamo ga u vatrostalnu posudu i posipamo sitno iseckanom slaninom.

Prelivamo maslinovim uljem i sipamo malo vode.

Pečemo u rerni na 220 stepeni, dok luk ne dobije braon boju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

3
50
40
31
20
10
Oceni: